SCOPE FinTech Solutions

Yes-co gaat een partnership aan met SCOPE FinTech Solutions

Partnership Yes-Co

Met ingang van 1 september 2020 zijn Yes-co en SCOPE FinTech Solutions een partnership aangegaan voor het integreren van het CDD On Demand platform in de software van Yes-co voor makelaars. Hiermee wordt Yes-co de eerste leverancier die voor makelaars een geïntegreerde oplossing biedt voor het voldoen aan Wwft en Sanctiewet.

Eenvoudig voldoen aan Wwft en Sanctiewet

Net als de andere zogenaamde poortwachters hebben ook makelaars verplichtingen in het kader van de Wwft en Sanctiewet. Door het aangaan van het partnership en het realiseren van een geïntegreerde oplossing kan Yes-co haar software uitbreiden met een nieuwe module die klanten helpt bij het voldoen aan de verplichtingen van de Wwft en Sanctiewet. Dit biedt voor klanten het voordeel dat ze vanuit hun vertrouwde Yes-co software op een hele gebruiksvriendelijke manier:

  • Relatiegegevens kunnen invoeren en/of updaten op basis van actuele KvK-data
  • Clienten kunnen screenen en controleren in het kader van de Wwft en Sanctiewet en het resultaat hiervan in de vorm van een gewaarmerkt pdf-document archiveren in de cliënt administratie
  • UBO onderzoeken kunnen uitvoeren voor zakelijke cliënten inclusief onderliggende KvK uittreksels, met als resultaat een gewaarmerkt UBO onderzoeksrapport waarin de uitkomsten worden weergegeven.

Vanuit haar focus en specialisme zorgt SCOPE Fintech Solutions voor het continu verbeteren van het geleverde product, het ontwikkelen van nieuwe productonderdelen en features, het monitoren van wet- & regelgeving en het doorvoeren van hiervoor noodzakelijke aanpassingen, zodat Yes-co zich kan focussen op de kern van haar eigen software voor makelaars.

Brede samenwerking

Naast het integreren van software componenten gaan Yes-co en SCOPE Fintech Solutions ook nauw samenwerken bij het informeren en ondersteunen van klanten bij het implementeren en gebruiken van de software. Diverse kantoren in de markt hebben aangegeven zeer geïnteresseerd te zijn in de nieuwe module, echter er zal nog veel aan bewustwording en uitleg gedaan moeten worden binnen het hele marktsegement rondom het voldoen aan Wwft en Sanctiewet en wat dat met zich mee brengt. Hiervoor gaan Yes-co en SCOPE een campagne starten nadat de technische integratie van de software gereed is en de module via de Yes-co Appstore voor klanten te verkrijgen is.

Logo Yes Co Dark

Ben je makelaar en ben je geïnteresseerd in deze nieuwe oplossing of wil je er graag gebruik van gaan maken, blijf dan op de hoogte door jezelf op de Wwft watchlist te plaatsen, dan zorgt Yes-co dat er contact opgenomen wordt als het product beschikbaar is.

Picture of Talitha Dirven
Talitha Dirven
Ik ben Talitha Dirven en werkzaam als Finance & Operations Manager bij SCOPE FinTech Solutions. Ik schrijf veel content over de voordelen van onze software en op welke manier klanten het in de praktijk het beste kunnen inzetten zodat ze optimaal van de voordelen gebruik maken. De markt is enorm dynamisch qua nieuws, veranderingen in wet- & regelgeving, duidelijkheid over de toepassing ervan en technologische ontwikkelingen en om hier allemaal goed van op de hoogte te blijven bezoek ik samen met mijn collega’s veel kennisbijeenkomsten, evenementen en zorgen we dat we de belangrijke ontwikkelingen verwerken in onze content en delen met onze klanten en partners via onze website, nieuwsbrieven en bijeenkomsten. Mijn blogs en nieuws vind je hier.

brochure API

Maak CDD nog makkelijker, integreer CDD-controles direct in uw eigen software omgeving. Of maak gebruik van een van de oplossingen van onze partners waar de CDD controles al in geïntegreerd zijn. Download hier de brochure.

brochure Compliance Management Portal

Met onze kennis- en datapartners hebben wij de juiste gereedschap voor KYC-afdelingen ontwikkeld om uw risicobeoordelingsproces sneller, efficiënter en interessanter voor medewerkers te maken. Lees de voordelen in onze brochure.