SCOPE FinTech Solutions

risicobeoordeling on demand

Als dienstverleners heeft u risicobeoordelingen van uw cliënten nodig in het kader van de Wwft en voor het uitvoeren van werkzaamheden. Veelal beschikt u niet over het juiste gereedschap en de benodigde kennis en kunde om deze uit te voeren.  U wilt veilig zaken doen door vast te stellen met wie u zaken doet. Ook moet u voldoen aan de eisen uit de Wwft.

Middels de CDD webversie is het mogelijk om CDD in uw browser te bekijken. Er kan zo gemakkelijk en snel voldaan worden aan de eisen vanuit de Wwft en Sanctiewet.

Screenshot SCOPE CDD On Demand controleer een persoon

Risicobeoordeling van uw cliënten

Wij begrijpen als geen ander dat de Wwft poortwachtersfunctie wordt gezien als een afleiding van het echte werk. Customer Due Diligence is een vak, dat weten wij uit ervaring. Samen met onze cliënten en partners hebben wij een oplossing voor u gecreëerd.   

Centraal in onze oplossing staat het cliëntenonderzoekrapport waarin alle benodigde compliance controles worden uitgevoerd. Na het invoeren van een naam, geboortedatum en nationaliteit kan dit rapport worden opgevraagd. Het cliëntenonderzoeksrapport kan ook worden voorzien van een risicobeoordeling op basis van uw eigen risicobeleid. Uw eigen risicobeoordeling bepaalt of u verantwoord zaken kan doen met de relatie.    

Als u meer wilt weten om Wwft compliant veilig zaken te doen kunt u een proefaccount aanvragen.    

Het opzetten en uitvoeren van een risicobeleid met onze oplossing leidt tot veiliger zaken doen en  Wwft compliant handelen. Al met al vermindert het gebruik van onze producten uw risico’s op reputatie- en imagoschade en voorkomt het boetes van de financiële autoriteiten. 

Dit leidt af van uw dagelijkse bezigheden en daarom hebt u hulp nodig om te voldoen aan de Wwft. Wij helpen u graag zodat u zich op uw cliënten kan richten. Zelf ervaren hoeveel tijd u kunt besparen?

Vraag dan snel een proefaccount aan.   

Screenshot SCOPE CDD On Demand controleer een persoon
Controlepunten CDD On Demand clientenonderzoek
cliëntenonderzoek

Door een cliëntenonderzoek uit te voeren, leert u uw klant beter kennen. Voordat u een transactie of (bemiddelings-) opdracht uitvoert, een zakelijke overeenkomst sluit of diensten levert aan uw cliënt, dient u uw cliënt te screenen. 

Hierbij moet u bijvoorbeeld de identiteit van de cliënt en/ of UBO vaststellen, controleren en vastleggen en controleren of de cliënt voor zichzelf of voor een ander optreedt en hier ook voortdurende controle op kunnen uitoefenen.  

Stap 1 CDD On Demand - invoeren klantgegevens
stap 1

Voer de naam, geboortedatum en land of bedrijfsgegevens van uw cliënt in.

stap 2

Start het online cliëntenonderzoek.

Stap 3 CDD On Demand - resultaat klantonderzoek
stap 3

Ontvang een gewaarmerkt rapport met de resultaten als bewijs van het uitgevoerde onderzoek.

Onze klanten

Lees hier eerdere ervaringen van onze klanten met SCOPE CDD On Demand.

Veronique van Oosterom
Veronique van Oosterom- Hendrix & Huybregts Makelaars
Lees verder
"Al enige tijd zijn wij op zoek geweest naar een eerlijke partij die ons kon helpen met het checken van onze klanten volgens de richtlijnen. Na een aantal negatieve ervaringen met opdringerige partijen hadden wij de hoop opgegeven, totdat wij in aanmerking kwamen met CDD On Demand. Hierbij vonden wij alles wat we nodig hadden. Een makkelijk werkend systeem, vrolijke medewerkers, beloftes die nagekomen worden en direct hulp waar nodig. Wij zijn zeer tevreden en hebben hierdoor veel tijd gewonnen. CDD On Demand raden wij iedereen aan!"
Bea Sas
Bea Sas- Schenk Makelaars
Lees verder
"Wij zijn overgestapt naar CDD On Demand omdat het programma snel en vooral gebruiksvriendelijk is. Hiermee hebben wij als vastgoedexpert op een snelle en gemakkelijke manier ons volledige compliance dossier op orde, conform de laatste wet- en regelgeving. Tevens word je bij eventuele vragen over de resultaten van een rapport altijd snel, vriendelijk en deskundig geholpen."
Winston Raghoebarsingh
Winston Raghoebarsingh- Administratiekantoor Mans
Lees verder
"Met CDD On Demand kan ik snel meerdere klanten tegelijk controleren. Dit heeft mij veel tijd bespaard. Voor de vragen die ik had, was de klantenservice direct telefonisch bereikbaar en waren mijn vragen snel beantwoord. Als administratiekantoor hebben we vele soorten klanten met elk hun eigen risicoprofiel. SCOPE heeft mij daarbij handige tips gegeven hoe vaak controles nodig zijn en hoe je deze makkelijk in CDD On Demand kunt inrichten, waarbij zelfs automatische periodiek ingestelde controles mogelijk zijn voor verschillende soort groepen klanten."
Dennis de Haan
Dennis de Haan- RE/MAX Uw Makelaar
Lees verder
"In het kader van de Wwft en het cliëntenonderzoek wilde ik graag een CDD-oplossing. Nadat wij een aantal aanbieders getest hebben, gebruiken wij nu de CDD On Demand tool van SCOPE FinTech Solutions. De tool werkt snel, simpel en efficiënt. De rapportage die het systeem genereert is professioneel, helder, overzichtelijk en voldoet aan de eisen die aan ons worden gesteld als makelaars. Daarnaast zit je niet vast aan contracten en is het een laagdrempelige manier om de juiste informatie te genereren."
Bjorn Roobol
Bjorn RoobolIVV
Lees verder
"IVV gebruikt de CDD On Demand monitoring functie om onze cliënten dagelijks te monitoren. Het is makkelijk te gebruiken en houdt ons compliant met de altijd veranderende regelgeving."
Previous
Next

brochure Compliance Management Portal

Met onze kennis- en datapartners hebben wij de juiste gereedschap voor KYC-afdelingen ontwikkeld om uw risicobeoordelingsproces sneller, efficiënter en interessanter voor medewerkers te maken. Lees de voordelen in onze brochure.