SCOPE FinTech Solutions

SCOPE compliance management portal

KYC- afdelingen

Als Wwft-poortwachter moet u risicobeleid opstellen en controleerbaar uitvoeren. Voor het opstellen en uitvoeren van dit beleid heeft u gereedschap en menskracht nodig. Zonder het juiste gereedschap is de poortwachtersfunctie een arbeidsintensief en frustrerend proces vooral voor de medewerkers.  

Het alternatief, geen risicobeleid, is nog veel slechter namelijk zakendoen met riskante klanten en kans op een boete van de financiële autoriteit met de bijbehorende reputatieschade.

Met onze kennis- en datapartners hebben wij juiste gereedschap voor KYC-afdelingen ontwikkeld om uw risicobeoordelingsproces sneller, efficiënter en interessanter voor medewerkers te maken. De voordelen van het gebruik van het SCOPE Compliance Management Portal zijn slechts beperkt risico lopen, een efficiënt kosteneffectief proces en medewerkers, die zich bezighouden met echte risicoklanten. 

 

Tablet Scope 5

Hoe werkt het?

Na het opstellen van het risicobeleid, de vertaling hiervan in een algoritme en het vergaren van de benodigde data kan het cliënten onderzoek beginnen. Dit kan grotendeels zonder menselijke tussenkomst.  

Van elke client wordt een digitaal gecertificeerd risicorapport vervaardigd voor uw archief en cliënten die nader onderzoek behoeven (gemiddeld of hoog risico) worden afgelegd om beoordeeld te worden door uw medewerkers. Op deze manier heeft u een op uw risicobeleid gebaseerd besluit met wie u zakendoet. 

U werkt Wwft- compliant en vervult de poortwachtersfunctie op de best mogelijke manier. U doet veilig zaken en loopt zo weinig mogelijk risico. U voorkomt mogelijke reputatie- en imagoschade en draagt bij om de wereld een betere plaats te maken.

De voordelen van de inzet van het SCOPE Compliance Management Portal (CMP). Het SCOPE CMP:

  • Maakt de uitvoering van het CDD proces sneller, bespaart tijd en geld en voorkomt fouten. 
  • Verbetert de kwaliteit van de risicobeoordeling door eenduidigheid en uniformiteit.
  • Maakt het werk van de CDD analisten interessanter door gerichte inzet op risico classificaties.
  • Is ontwikkeld op behoeften van de markt en de wetgevingseisen; flexibel qua opzet en snel productief te maken in een veilige Microsoft Azure Cloud-omgeving.
Scope

Het risicobeoordelings algoritme

Het fundament van het SCOPE CMP is het definiëren en toepassen van een door uw bedrijf ontworpen risicobeoordelingsalgoritme. Het risicobeoordelingsalgoritme is de digitale vertaling van het risicobeoordelingsbeleid van uw bedrijf. Het instellen van uw risicobeoordelingsalgoritme is een onderdeel van de SCOPE CMP implementatie.

Het risicobeoordelingsbeleid bepaalt welke klantgegevens noodzakelijk zijn voor een risicobeoordeling. Verder wordt de klantinformatie en de risicobeoordeling compleet gemaakt door het uitvoeren van een aantal standaard achtergrondcontroles.

Efficiency ontstaat door de automatisering van het CDD proces en de mogelijkheid om snel grote aantallen cliënt dossiers in batches te verwerken.

Als onderdeel van uw eigen dienstverlening

SCOPE FinTech Solutions gaat graag partnerships aan. Dit bijvoorbeeld met KYC/CDD dienstverleners die technologische ondersteuning een onderdeel willen laten zijn van hun propositie. 

Ons prijsmodel is gericht op samenwerking en biedt de mogelijkheid om voordelig diensten en onderliggende data in te kopen bij SCOPE FinTech Solutions. Wij gaan graag het gesprek met u aan om de mogelijkheden te verkennen!  De voordelen zijn:

  • Voor CDD serviceproviders: al uw klanten veilig bedienen vanuit één platform
  • Snelheid en efficiency door batch verwerking
  • Rapportages als verzekeringspolis
Onze klanten & Partners

Lees hier eerdere ervaringen van onze klanten en partners.

Logo Bluemonks
Mark van Wijk- BlueMonks
Lees verder
“Ons doel is altijd geweest om onze klanten de best mogelijke service te bieden als het gaat om het beheer van hun compliance activiteiten. Door samen te werken met SCOPE FinTech Solutions kunnen we nu een nog completer dienstenpakket aanbieden dat niet alleen voldoet aan de verwachtingen op het gebied van regelgeving, maar deze zelfs overtreft.”
Cropped Favicon
Tom Kastelein- Delta Capita
Lees verder
Delta Capita is een onafhankelijk boetiek adviesbureau gespecialiseerd in het leveren van Business en Technology consultancy diensten binnen de financiële sector. De klanten zijn banken, verzekeraars, pensioenfondsen en asset managers. De dienstverlening van Delta Capita richt zich op verschillende aandachtsgebieden met onder andere expertise op het gebied van Payments Transformation, Finance & Control, Digital Transformation, Data Management, Financial Markets, Business Transformation, Regulation, en Insurance Transformation.
Vorige
Volgende

brochure API

Maak CDD nog makkelijker, integreer CDD-controles direct in uw eigen software omgeving. Of maak gebruik van een van de oplossingen van onze partners waar de CDD controles al in geïntegreerd zijn. Download hier de brochure.

brochure Compliance Management Portal

Met onze kennis- en datapartners hebben wij de juiste gereedschap voor KYC-afdelingen ontwikkeld om uw risicobeoordelingsproces sneller, efficiënter en interessanter voor medewerkers te maken. Lees de voordelen in onze brochure.