SCOPE FinTech Solutions

Know Your Customer Cloud Portal

De SCOPE KYC Cloud oplossing is een innovatieve manier van client onboarding voor vermogensbeheerders. Een volledig gedigitaliseerde onboarding straat om het risicoprofiel te bepalen en uw cliënt optimaal te bedienen met een geïndividualiseerde beleggingsstrategie. 

KYC

Het SCOPE KYC Cloud Portal

Moeiteloos voldoen aan MiFID en MiFID II, een passende risicobereidheid bepalen en al uw vertrouwelijke gegevens veilig opgeslagen. Dat is de SCOPE KYC Cloud-oplossing.

Know Your Customer gaat om het waarborgen van de kwaliteit van het advies voor de cliënt in het kader van de MiFID en MiFID II. Om dit te bereiken moet een zo compleet mogelijk beeld van de cliëntsituatie gecreëerd worden en de doelstellingen van een cliënt in kaart gebracht worden.

In de Know Your Customer portal wordt het gehele cliënt inventarisatie proces op een gestructureerde manier doorlopen. De inventarisatie en vragen zijn gebaseerd op de geldende regelgeving. De volgende dingen worden geïnventariseerd en opgeslagen:

4

Unieke risicobereidheidsbepaling

Welk risico is uw cliënt bereid te nemen en welk risico kan een cliënt nemen met zijn/haar vermogen. Voor het concreet maken van de risicobereidheid, oftewel hoeveel risico de cliënt wil lopen, maakt de SCOPE KYC Cloud portal gebruikt van scenario analyses (Monte Carlo-simulaties). Ook kan er geintegreerd worden met psychometrische risico tolerantietesten van bijvoorbeeld FinaMetrica. 

Compliant met MiFID II en de AVG

De SCOPE KYC Cloud Portal voldoet aan de MiFID, MiFID II en AVG eisen. De Know Your Customer oplossing is ontwikkeld in samenwerking met juridische experts die doorlopend advies hebben gegeven over het verwerken van de wet- en regelgeving.

Dual access

Zowel de vermogensbeheerder als de cliënt kan aanpassingen maken in het dossier. U krijgt hier altijd een melding over. Het voordeel is dat een cliënt zelf de inventarisatie kan uitvoeren of wijzigingen kan doorgeven zonder een fysieke afspraak.

Gebruiksvriendelijke cliëntinventarisatie

U en uw cliënten kunnen op een extreem gebruiksvriendelijke manier gebruik maken van de inventarisatie van de SCOPE KYC Cloud portal. Dit is een doorlopende wizard waarin de onderdelen één voor één afgewerkt worden

Logos Dje
Adrian Becker- DJE
Lees verder
We needed some help from outside, some technical support, somebody that calculates our AML checks and give us the numbers back." "We designed a process and now we need a kind of calculator. This is what I said always internally.

brochure API

Maak CDD nog makkelijker, integreer CDD-controles direct in uw eigen software omgeving. Of maak gebruik van een van de oplossingen van onze partners waar de CDD controles al in geïntegreerd zijn. Download hier de brochure.

brochure Compliance Management Portal

Met onze kennis- en datapartners hebben wij de juiste gereedschap voor KYC-afdelingen ontwikkeld om uw risicobeoordelingsproces sneller, efficiënter en interessanter voor medewerkers te maken. Lees de voordelen in onze brochure.