SCOPE FinTech Solutions

Klantcase NNEK

Klantcase NNEK

De integratie 

NNEK heeft een groot, groeiend klantbestand en was opzoek naar een module waarmee ze hun cliënten gemakkelijk en snel kunnen controleren en monitoren in het kader van de Wwft en Sanctiewet. De integratie met SCOPE CDD heeft dit mogelijk gemaakt.

Zij kunnen binnen hun eigen systeem hun cliënten screenen langs verschillende (sanctie)lijsten. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekeken naar of de cliënt een politiek prominent persoon is (of verwant is aan een politiek prominent persoon), of de cliënt negatief in het nieuws is gekomen, onder toezicht staat van een wetshandhaver en nog veel meer.

Daarnaast kunnen de cliënten worden geplaats op een zo geheten monitorlijst. Zodra er een ‘hit’ wordt gevonden met een (sanctie)lijst, dan wordt daar een melding van gemaakt in het systeem. Dit geeft NNEK de mogelijkheid om het cliënt profiel en de risicobeoordeling up-to-date te houden. Aan de eisen vanuit de Wwft en Sanctiewet kan zo op een eenvoudige manier worden voldaan.

De SCOPE CDD-oplossing kan door de uitgebreide API snel en goed in ons platform geïntegreerd worden en SCOPE biedt hierbij de nodige ondersteuning en begeleiding”, aldus Hessel de Haan, hoofd ICT bij NNEK.

Waarom gekozen voor SCOPE CDD

NNEK heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar beschikbare mogelijkheden in de markt, randvoorwaarden vanuit functionaliteit, techniek, privacy en gegevensbescherming en ook gesproken met collega vermogensbeheerders over hun ervaringen. De keuze is uiteindelijk op SCOPE CDD gevallen vanwege de prijs/kwaliteit verhouding van de oplossing en de goede integratiemogelijkheden met het bestaande platform van NNEK.

Compliance Officer Erik Teusink van NNEK verklaart: “Het geeft onze organisatie rust, dat dagelijks onze cliënten worden gescreend langs de verschillende (sanctie)lijsten”.

Terugkijken op een succesvolle samenwerking

Inmiddels heeft NNEK al meer dan 25.000 duizend cliënten op de monitorlijst, waaronder natuurlijke personen en bedrijven. De fijne samenwerking tussen de professionals van NNEK en van ons heeft er voor gezorgd dat er naar tevredenheid volop gebruik kan worden gemaakt van de geïntegreerde oplossing.

 

Over NNEK

NNEK is al sinds 1986 actief met vermogensbeheer en heeft als kernwaarden nuchter, gedreven en toegankelijk. In samenwerking met onafhankelijk financieel adviseurs begeleiden zij klanten in het opbouwen van vermogen. Door vermogen op te bouwen kunnen klanten hun (financiële) doelen realiseren, bijvoorbeeld de (klein)kinderen helpen met hun studiefinanciering, een beter pensioen opbouwen of ‘gewoon’ van financiële rust kunnen genieten.

Picture of Talitha Dirven
Talitha Dirven
Ik ben Talitha Dirven en werkzaam als Finance & Operations Manager bij SCOPE FinTech Solutions. Ik schrijf veel content over de voordelen van onze software en op welke manier klanten het in de praktijk het beste kunnen inzetten zodat ze optimaal van de voordelen gebruik maken. De markt is enorm dynamisch qua nieuws, veranderingen in wet- & regelgeving, duidelijkheid over de toepassing ervan en technologische ontwikkelingen en om hier allemaal goed van op de hoogte te blijven bezoek ik samen met mijn collega’s veel kennisbijeenkomsten, evenementen en zorgen we dat we de belangrijke ontwikkelingen verwerken in onze content en delen met onze klanten en partners via onze website, nieuwsbrieven en bijeenkomsten. Mijn blogs en nieuws vind je hier.

brochure API

Maak CDD nog makkelijker, integreer CDD-controles direct in uw eigen software omgeving. Of maak gebruik van een van de oplossingen van onze partners waar de CDD controles al in geïntegreerd zijn. Download hier de brochure.

brochure Compliance Management Portal

Met onze kennis- en datapartners hebben wij de juiste gereedschap voor KYC-afdelingen ontwikkeld om uw risicobeoordelingsproces sneller, efficiënter en interessanter voor medewerkers te maken. Lees de voordelen in onze brochure.