SCOPE FinTech Solutions

Google’s AI-gedreven Zoekmachine: Invloed op de Wwft 

Google’s AI-gedreven Zoekmachine: Invloed op de Wwft

Google heeft aangekondigd dat het een aanzienlijke verandering zal aanbrengen in zijn zoekmachine, waarbij kunstmatige intelligentie (AI) een centrale rol zal spelen. Deze verandering, aangedreven door hun nieuwe AI-technologie genaamd Gemini, belooft zoekresultaten drastisch te verbeteren door gebruikers in staat te stellen complexe zoekopdrachten in één keer te verwerken en gedetailleerde overzichten te bieden zonder dat er op links hoeft te worden geklikt. Welke invloed heeft dit op de Wwft en compliance?

Veranderingen in Google's Zoekmachine

De nieuwe zoekfunctionaliteit van Google, bekend als ‘AI Overviews‘, zal gebruikers bijvoorbeeld in staat stellen om direct een overzicht te krijgen van de beste yogastudio’s in hun stad, inclusief details zoals de aangeboden diensten en de afstand vanaf een bepaalde wijk. Deze technologie kan zoekopdrachten en benodigde research die normaal minuten of uren zouden duren, binnen seconden uitvoeren. Met behulp van deze nieuwe AI tool maakt Google de zoekresultaten efficiënter door gerelateerde resultaten toe te voegen aan de oorspronkelijke zoekopdracht. 

Invloed op SCOPE FinTech Solutions' Zoekmachine Screening

SCOPE FinTech Solutions maakt gebruik van zoekmachines voor het uitvoeren van cliëntenonderzoeken en risico-indicaties. De geplande veranderingen in Google’s zoekmachine kunnen gevolgen hebben voor de werking van SCOPE’s zoekmachine screening. 

Met AI-overzichten kan SCOPE profiteren van gedetailleerdere en snellere zoekresultaten, wat de efficiëntie van het screeningsproces kan verhogen. Dit kan resulteren in betere zoekresultaten en nauwkeurigere risico-indicaties die makkelijker te detecteren zullen zijn. AI-technologie kan uitgebreide antwoorden bieden, wat kan leiden tot een dieper inzicht in verschillende situaties. Informatie die normaliter niet of nauwelijks te vinden is, zal met Google’s AI Overviews wel te vinden zijn. Dit maakt het mogelijk om grondiger onderzoek te doen naar de achtergrond van cliënten en transacties, essentieel voor het voldoen aan de Wwft. 

Hoewel de AI-gebaseerde zoekresultaten veel voordelen bieden, blijft de betrouwbaarheid van de AI een zorgpunt. AI-technologie staat erom bekend foutjes te maken, en het is nog afwachten in hoeverre Google dit weet te minimaliseren. 

De aangekondigde veranderingen in Google’s zoekmachine kunnen zowel uitdagingen als kansen bieden voor SCOPE FinTech Solutions. Met een waakzaam oog kijken wij uit naar de mogelijkheden om zoekresultaten te verbeteren en de efficiëntie en nauwkeurigheid van cliëntenonderzoeken te verhogen. AI Overviews is op dit moment al te gebruiken in de VS, maar wanneer deze functie precies naar Nederland komt, is nog niet bekend. 

Picture of Ruby Hovenier
Ruby Hovenier
Ik ben Ruby Hovenier, de digital marketeer bij SCOPE FinTech Solutions. Mijn focus ligt op het bijhouden van het laatste nieuws en de evenementen binnen de FinTech-, KYC, en Wwft-markten. Door voortdurend op zoek te gaan naar de meest recente informatie over deze onderwerpen, zorg ik ervoor dat onze lezers altijd up-to-date zijn. Mijn doel is om nieuwe inzichten te bieden en de lezers te voorzien van nieuwe informatie over de ontwikkelingen in deze sectoren. Je kunt mijn bijdragen vinden op onze website en in onze nieuwsbrieven.

brochure API

Maak CDD nog makkelijker, integreer CDD-controles direct in uw eigen software omgeving. Of maak gebruik van een van de oplossingen van onze partners waar de CDD controles al in geïntegreerd zijn. Download hier de brochure.

brochure Compliance Management Portal

Met onze kennis- en datapartners hebben wij de juiste gereedschap voor KYC-afdelingen ontwikkeld om uw risicobeoordelingsproces sneller, efficiënter en interessanter voor medewerkers te maken. Lees de voordelen in onze brochure.