SCOPE FinTech Solutions

Compliance check

De compliance check van SCOPE FinTech Solutions is een grondige evaluatie om risico’s te identificeren bij ingevoerde personen of organisaties. Dit proces maakt gebruik van diverse bronnen om een veelzijdige controle uit te voeren.

Ontdek de diepgaande compliance check mogelijkheden van SCOPE FinTech Solutions. Het systeem verzamelt automatisch gegevens uit meerdere bronnen over de opgegeven persoon of organisatie. De controle beslaat verschillende gebieden, van PEP- en sanctielijsten tot insolventieregisters. Na afloop ontvangt u een officieel gecertificeerd rapport, een essentieel document bij audits.

Scope Productfotos

Wat controleert de compliance check?

De check controleert op de volgende punten: 

  • Actieve en historische sancties: controleert op internationale maatregelen tegen individuen of organisaties die de internationale vrede en veiligheid bedreigen.
  • Politiek prominente personen (PEP’s): bepaalt of iemand als PEP wordt gezien, inclusief huidige, voormalige en geassocieerde PEP’s.
  • Negatieve media: zoekt naar negatieve berichten over de persoon of organisatie.
  • Wetshandhavingslijsten: controleert op toezicht door wetshandhavingsinstanties, waaronder internationale en nationale opsporingslijsten zoals Interpol.
  • Financiële toezichthouders: onderzoekt of iemand onder toezicht staat van financiële autoriteiten zoals de AFM of DNB in Nederland.
  • Insolventieregister en -meldingen: controleert op registratie in Nederlandse insolventieregisters en internationale insolventiemeldingen.
  • Curatele- en bewindregister: kijkt of iemand onder curatele of bewind is gesteld.
  • Gediskwalificeerd bestuurder: controleert of iemand als onbekwaam is verklaard om als directeur te fungeren.
  • Offshore Leaks: onderzoekt banden in de ICIJ Offshore Leaks Database met offshore bedrijven in belastingparadijzen.
  • Geografisch risico: evalueert risico’s op basis van lijsten van risicolanden, zoals de FATF-lijst en de EU-lijst van hoog-risicolanden.
Compliance Check
Onze klanten & partners

Lees hier eerdere ervaringen van onze klanten en partners.

Naamloos 1 2
Veronique van Oosterom- Hendrix & Huybregts Makelaars
Lees verder
"Al enige tijd zijn wij op zoek geweest naar een eerlijke partij die ons kon helpen met het checken van onze klanten volgens de richtlijnen. Na een aantal negatieve ervaringen met opdringerige partijen hadden wij de hoop opgegeven, totdat wij in aanmerking kwamen met CDD On Demand. Hierbij vonden wij alles wat we nodig hadden. Een makkelijk werkend systeem, vrolijke medewerkers, beloftes die nagekomen worden en direct hulp waar nodig. Wij zijn zeer tevreden en hebben hierdoor veel tijd gewonnen. CDD On Demand raden wij iedereen aan!"
Schenk Makelaars 2
Bea Sas- Schenk Makelaars
Lees verder
"Wij zijn overgestapt naar CDD On Demand omdat het programma snel en vooral gebruiksvriendelijk is. Hiermee hebben wij als vastgoedexpert op een snelle en gemakkelijke manier ons volledige compliance dossier op orde, conform de laatste wet- en regelgeving. Tevens word je bij eventuele vragen over de resultaten van een rapport altijd snel, vriendelijk en deskundig geholpen."
Administratie Kantoor Mans
Winston Raghoebarsingh- Administratiekantoor Mans
Lees verder
"Met CDD On Demand kan ik snel meerdere klanten tegelijk controleren. Dit heeft mij veel tijd bespaard. Voor de vragen die ik had, was de klantenservice direct telefonisch bereikbaar en waren mijn vragen snel beantwoord. Als administratiekantoor hebben we vele soorten klanten met elk hun eigen risicoprofiel. SCOPE heeft mij daarbij handige tips gegeven hoe vaak controles nodig zijn en hoe je deze makkelijk in CDD On Demand kunt inrichten, waarbij zelfs automatische periodiek ingestelde controles mogelijk zijn voor verschillende soort groepen klanten."
Original 639 320x240 Canvas
Dennis de Haan- RE/MAX Uw Makelaar
Lees verder
"In het kader van de Wwft en het cliëntenonderzoek wilde ik graag een CDD-oplossing. Nadat wij een aantal aanbieders getest hebben, gebruiken wij nu de CDD On Demand tool van SCOPE FinTech Solutions. De tool werkt snel, simpel en efficiënt. De rapportage die het systeem genereert is professioneel, helder, overzichtelijk en voldoet aan de eisen die aan ons worden gesteld als makelaars. Daarnaast zit je niet vast aan contracten en is het een laagdrempelige manier om de juiste informatie te genereren."
IVV
Bjorn RoobolIVV
Lees verder
"IVV gebruikt de CDD On Demand monitoring functie om onze cliënten dagelijks te monitoren. Het is makkelijk te gebruiken en houdt ons compliant met de altijd veranderende regelgeving."
Vorige
Volgende

brochure API

Maak CDD nog makkelijker, integreer CDD-controles direct in uw eigen software omgeving. Of maak gebruik van een van de oplossingen van onze partners waar de CDD controles al in geïntegreerd zijn. Download hier de brochure.

brochure Compliance Management Portal

Met onze kennis- en datapartners hebben wij de juiste gereedschap voor KYC-afdelingen ontwikkeld om uw risicobeoordelingsproces sneller, efficiënter en interessanter voor medewerkers te maken. Lees de voordelen in onze brochure.