Customer Due Diligence (CDD) is voor financiële ondernemingen onmisbaar. Consumenten, bedrijven en andere stakeholders kunnen het vertrouwen in het bedrijf verliezen wanneer zij geen integer beleid voeren. Integer beleid begint bij het naleven van de geldende wet- en regelgeving.

Lees ook: Wat is Customer Due Diligence (CDD)?

Nieuwe klantrelaties

De financiële wereld is continu in beweging. Minder persoonlijk contact, complexere producten, een groeiende wirwar van geldstromen en modernere digitale middelen, maakt dat er veel te controleren is. Als financiële dienstverlener moet u daarom zorgvuldig zijn als u nieuwe klantrelaties aangaat. Hiervoor moet u goed op de hoogte zijn van uw klant en de risico’s.

Voorkom risico op stevige boetes

CDD is het proces waarbij relevante informatie over de bestaande of nieuwe klant wordt verzameld en vervolgens wordt geëvalueerd op mogelijke risico’s in het kader van de Wwft het witwassen van geld of de financiering van terroristische activiteiten. Met Wwft wordt de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme bedoelt. Deze wet heeft als doel witwassen en het financieren van terrorisme te bestrijden. Witwassen houdt in dat illegaal verkregen vermogen legaal gemaakt wordt zodat de herkomst niet langer zichtbaar is. Er is sprake van terrorismefinanciering als vermogen wordt gebruikt om terroristische activiteiten mogelijk te maken. Om te zorgen dat u geen risico’s loopt op het gebied van deze illegale praktijken dient u het CDD proces uit te voeren. Zo voorkomt u het risico op stevige boetes.

Voorkom reputatieschade

Daarnaast is CDD belangrijk om het vertrouwen in uw bedrijf te houden en reputatieschade te voorkomen. Als u in zee gaat met een verkeerd persoon, is dit niet ten goede voor uw bedrijf. Als u eenmaal reputatieschade heeft opgelopen, kan het moeilijk zijn om weer in een goed daglicht te komen. Om dit te voorkomen kunt u makkelijk het CDD proces uitvoeren.

Een perfect systeem dat u helpt bij het uitvoeren van de benodigde controles is de SCOPE CDD Cloud Solution. Om meer te weten te komen over dit systeem en waarom dit geld, tijd en onnodige blootstelling aan risico’s kan besparen, klik hier.