Wie wil dat niet? Het kunnen beschikken over correcte, actuele en gevalideerde cliënt gegevens wordt steeds belangrijker voor vermogensbeheerders. Dit heeft ook te maken met MiFIDII product governance zoals bleek uit een recente presentatie van de AFM voor de VV&A.

Als vermogensbeheerder moet u alle MiFIDII Know-Your-Customer informatie uitvragen en vastleggen. Uw cliënten zijn niet bereid om veel tijd te besteden om u informatie te verstrekken en dit voor u bij te houden. Uw cliënt moet veel financiële gegevens aanleveren; dat is ingewikkeld en kost veel tijd. Hier komt bij dat de gemiddelde vermogensbeheerder te duur is om de door de cliënt aangeleverde gegevens in te voeren.

Er is een perfecte oplossing voor handen voor zowel de cliënt als de vermogensbeheerder: online data verzamelen met Ockto. Bekijk het filmpje om meer te weten over de werking van Ockto: 

Van uren naar minuten

Voor uw cliënt maakt Ockto de zoektocht naar de door u gevraagde informatie overbodig. Met de Ockto-app verzamelt uw cliënt alle voor u relevante data uit diverse beschikbare bronnen,  onder andere de Belastingdienst. Daarnaast deelt uw cliënt deze gegevens snel, eenvoudig en veilig u. Dit alles regelt u via het portaal van Ockto Connect.

Originele gegevens uit de bron

Met het online Ockto Connect portaal kunt u als vermogensbeheerder cliënten direct uitnodigen voor een Ockto-sessie. U ontvangt de cliëntdata zowel in een overzichtelijk pdf-format alsmede de originele brondocumenten.

Zelf gegevens invoeren is verleden tijd

De door de cliënt aangeleverde gegevens kunnen met een druk op de knop worden ingelezen in uw SCOPE KYC Cloud Portal. Informatie als de gezinssamenstelling, inkomen, bezittingen en schulden zijn na het inlezen beschikbaar en het echte advieswerk kan beginnen.

Uw werk wordt nu het valideren van de gegevens en daar waar nodig aanvullen. Zaken als kennis en ervaring met beleggingsproducten, risico tolerantie, de doelstelling en het bepalen van het risicoprofiel blijven mensenwerk.

Probeer het zelf: 5 Ockto credits cadeau

Ockto en SCOPE FinTech willen u graag in de gelegenheid stellen om dit uit te proberen en zelf te ervaren. SCOPE KYC Cloud Portal gebruikers krijgen bij het kosteloos aanmaken van een Ockto Connect account vijf Ockto credits cadeau. Geheel vrijblijvend.

Hiermee kunt u Ockto en het Ockto Connect portaal zelf uitproberen en 5 van uw cliënten uitnodigen voor een Ockto sessie. Na deze 5 gratis sessies bepaalt u zelf of u door wilt gaan met Ockto door zelf credits aan te schaffen. Meld je aan via deze link: https://www.ockto.nl/aanmelden-ockto-connect/

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht bij Bas van der Veer via b.vanderveer@scope.nl. U kunt natuurlijk ook op de SCOPE website kijken of op de website van Ockto https://www.ockto.nl/ockto-connect/ waar nog meer voorbeelden, filmpjes en informatie beschikbaar zijn.