SCOPE FinTech Solutions

Dual Access

Zowel de vermogensbeheerder als de cliënt kan aanpassingen maken in het dossier. Bij elke wijziging gemaakt door een cliënt worden er notificaties verstuurd naar de adviseur en de wijzigingen worden als nieuwe versie opgeslagen. U kunt dus altijd inzicht krijgen in de situatie uit het verleden. Dit zorgt voor gebruiksvriendelijkheid, maar ook voor naleving van bepaalde punten van de AVG. 

KYC
Aangepast 16 4 E1597065143313

De vermogensbeheerder en de cliënt

De SCOPE KYC Cloud Portal gaat uit van twee soorten gebruikers: cliënten en vermogensbeheerders. 

Beide gebruikers hebben toegang tot de opgeslagen gegevens, al ziet de portal er anders uit voor de soorten gebruikers.

De cliënt heeft alleen toegang tot zijn/haar eigen gegevens. De vermogensbeheerder heeft toegang tot de gegevens van al zijn klanten. 

Door de cliënt toegang te geven tot zijn/haar eigen gegevens en de mogelijkheid te geven om zelf dingen aan te passen wordt er voldaan aan tenminste twee kernregels van de AVG.

Alles wordt gedeeld​

Omdat zowel de medewerkers van de vermogensbeheerder als de cliënt naar dezelfde gegevens kijken, is er geen ruimte voor misverstanden. Elke wijziging, door wie dan ook uitgevoerd, wordt gemeld aan diegene die de informatie niet heeft gewijzigd. Ook wordt bij het inloggen een dubbele authenticatie gevraagd via SMS om de gegevensuitwisseling extra veilig te houden.

Scherm Kyclinks

Persoonlijke situatie

Als eerst wordt de persoonlijke situatie van de cliënt vastgelegd. Naast NAW gegevens wordt ook naar de gezinssituatie gevraagd, omdat dit ook invloed kan hebben op het verloop van het vermogen. 

Doelstellingen

Als onderdeel van de financiële situatie worden ook doelstellingen vastgelegd. Bijvoorbeeld: hoeveel rendement wil de cliënt over twintig jaar. Er wordt berekend of deze doelstellingen haalbaar zijn en in welk beleggingsprofiel daarvoor belegd moet worden.

Kennis en ervaring

Ook wordt er gevraagd naar kennis en ervaring. In deze stap worden opleidingen vastgelegd, maar ook de kennis en ervaring met financiële producten zoals obligaties en aandelen.

Risicotolerantie

Op basis van de financiële situatie en de beleggingsdoelstelling(en) worden door de EPI-Engine Monte Carlosimulaties uitgevoerd om inzichtelijk te maken wat er met het vermogen kan gebeuren in verschillende beursklimaten. Daarnaast bevat de SCOPE KYC Cloud Portal een psychometrische risicotolerantietest om in te schatten welk risico de cliënt acceptabel acht.

Financiele situatie

De financiële situatie is vanzelfsprekend van belang om een goede beleggingsstrategie te kiezen. Bezittingen, schulden, inkomsten en uitgaven worden vastgelegd.

Vastleggen

De laatste stap is het kiezen van een risicoprofiel en een bijpassende beleggingsstrategie. Daarna worden alle stappen geconverteerd naar een PDF-document, die door beide partijen ondertekend kan worden.

brochure API

Maak CDD nog makkelijker, integreer CDD-controles direct in uw eigen software omgeving. Of maak gebruik van een van de oplossingen van onze partners waar de CDD controles al in geïntegreerd zijn. Download hier de brochure.

brochure Compliance Management Portal

Met onze kennis- en datapartners hebben wij de juiste gereedschap voor KYC-afdelingen ontwikkeld om uw risicobeoordelingsproces sneller, efficiënter en interessanter voor medewerkers te maken. Lees de voordelen in onze brochure.