Uw gegevens veilig in de cloud

Microsoft Azure

De gegevens van uw cliënten bevinden zich in een gemeenschappelijke SCOPE KYC Cloud. De gegevens van uw cliënten komen in een voor u afgeschermde partitie in de SCOPE KYC Cloud database. De SCOPE KYC Cloud oplossing wordt in de Microsoft Azure Cloud gehost.

Feiten over Microsoft Azure

ISO/IEC

Het Microsoft Azure Cloud Platform is ISO/IEC 27001:2013 gecertificeerd. ISO 27001 is een ISO standaard voor informatiebeveiliging.Deze internationale norm is van toepassing op alle typen organisaties. De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie

Locatie

De in de SCOPE KYC Cloud oplossing opgeslagen gegevens blijven in WestEuropa. Er is een Microsoft Azure Cloud Datacenter gevestigd in Amsterdam.

De leveringsvoorwaarde

DNB heeft met Microsoft Azure overeenstemming bereikt over het opnemen van right to examine (right to audit) in standaard contracten. SMT neemt deze clausule over in de standaard leveringsvoorwaarden van de SCOPE KYC Cloud oplossing.

De GDPR

Microsoft Azure heeft zich als Cloud provider ook gecommitteerd aan de General Data Protection Regulation 2018.

DISCLAIMER: De SCOPE KYC Cloud oplossing is software waarmee de medewerkers van de vermogensbeheerder en de cliënt zelf de KYC cliënt inventarisatie kan verrichten. De KYC inventarisatievragen, die worden gesteld, zijn gebaseerd op de geldende regelgeving zoals de MiFID, MiFID II en de General Data Protection Regulation (ook bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Autoriteit Persoonsgegevens). SCOPE biedt echter geen garantie.