SCOPE KYC Cloud Portal

De SCOPE KYC Cloud Portal is een innovatieve nieuwe know your customer oplossing voor vermogensbeheerders op de Europese markt.

Over de SCOPE KYC Cloud portal

De SCOPE KYC Cloud portal stelt cliënten en adviseurs van vermogensbeheerders in staat om op een gebruiksvriendelijke, efficiënte en veilige manier informatie uit te wisselen ten behoeve van het cliëntinventarisatie proces.

Gesprekken met vermogensbeheerders maakten duidelijk dat er behoefte was aan een eenduidige oplossing voor de gehele Nederlandse markt. Een van onze klant maakte de opmerking: “Het zou zo mooi zijn als er een partij zou opstaan die een generieke marktstandaard voor Know Your Customer ontwikkelt welke voldoet aan de wet- en regelgeving.”

Dit was voor ons het startschot van de ontwikkeling van de SCOPE KYC Cloud oplossing.

Op basis van informatie vanuit klanten, een onderzoek van de AFM naar de kwaliteit van de dienstverlening door vermogensbeheerders op de Nederlandse markt, én ervaringen van SCOPE marketing technology b.v. (SMT) tijdens het implementeren van CRM-software voor vermogensbeheerders; heeft SMT een state-of-the-art Know Your Customer oplossing voor vermogensbeheerders ontwikkeld.

De SCOPE KYC Cloud portal is het resultaat van een co-creatie traject. Er werd onder andere samengewerkt met juridische experts, vermogensbeheerders, experts op het gebied van cliëntinventarisatie, scenario berekeningen en cliënt kennis.

 

 

Scherm met screenshot van de SCOPE KYC Cloud Portal

Monte Carlo-simulaties die u helpen met het bepalen van het risicoprofiel

De risicohouding van de klant is een van de lastigste aspecten van het klantbeeld. Het is belangrijk dat dit risico concreet gemaakt wordt. Het grootste risico van beleggen voor de cliënt, is het risico dat de doelstelling niet gehaald wordt.

Voor het concreet maken van de risicobereidheid, oftewel hoeveel risico de cliënt wil lopen, maakt de SCOPE KYC Cloud portal  gebruikt van scenario analyses (Monte Carlo-simulaties). Aan de hand van de uitkomsten van verschillende scenario’s geeft dit de cliënt inzage in de verhouding tussen rendement en risico. De cliënt kan zo tot een afgewogen beslissing komen over welk risico hij/zij wilt lopen. De scenario’s moeten inzicht geven in de financiële consequenties bij het realiseren van een lager of hoger vermogen op de einddatum. Op deze manier komt de adviseur erachter welk risico voor de klant nog acceptabel is.

Psychometrische risicotolerantie testen voor een duurzame relatie

Naast de objectieve risicobereidheid, die vooral gebaseerd is op cijfers en het vermogen om verliezen te dragen, is er ook een subjectieve risicobereidheid. Hoe gaat de klant om met verlies van waarde in een dalende beurs? De meeste vermogensbeheerders doen geen onderzoek naar de subjectieve risicobereidheid. De AFM is echter ook van mening dat een subjectief risicobereidheid onderzoek een onderdeel zou moeten zijn van elke KYC-inventarisatie.

In de SCOPE KYC Cloud Portal kunt u de subjectieve risicotolerantie van uw klant bepalen op basis van bewezen risicotolerantietests van FinaMetrica. FinaMetrica is de best geteste psychometrische risicotolerantietestprovider ter wereld. Na de test krijgt u een gedetailleerd rapport over risicotolerantie van uw client. Dit helpt u uw cliënt beter te begrijpen. Door dat u uw cliënt beter begrijpt kunt u beter beleggingsadvies geven en kunt u een duurzamere relatie met uw klanten kunt opbouwen.

Bekijk ook onze demo videos op youtube

Wij hebben een vierdelige videoserie gemaakt met uitleg over de SCOPE KYC Cloud portal. Elk van de vier demo video’s belicht een ander aspect van de KYC portal. Voor meer video’s met onder andere de presentatie van Paul Resnik en terugblikken op de evenementen omtrent de SCOPE KYC Cloud portal kunt u terecht op ons Youtube kanaal

Tevreden klanten zijn waardevolle klanten

U wilt de financiële informatie van uw klanten nooit in gevaar brengen door verkeerd geschapen verwachtingen en verkeerd beleggingsadvies. Om miscommunicatie te vermijden hebben we zowel een subjectieve als een objectieve risicotolerantie test in de SCOPE KYC Cloud portal geïntegreerd. De combinatie van beide creëert een het beste mogelijke risicoprofiel met het risico wat een cliënt financieel kan lopen en wil lopen. De SCOPE KYC Cloud portal combineert de gegevens van de objectieve risicotolerantietest (EPI Engine) met de subjectieve risicotolerantietest en met de zelf ingevulde kennis en ervaring van de client. Hierdoor ontstaan een gedetailleerd rapport over welk risicoprofiel (Zeer offensief tot zeer defensief) het best bij de klant past en waarom. Het rapport geeft ook aan waarom andere mogelijke risicoprofielen niet passen bij de situatie van de client.

Uitgebreide checks zodat u altijd voldoet aan de nieuwste wet- en regelgeving

Vermogensbeheerders moeten voldoen aan een steeds toenemend aantal vereisten zoals MiFID, MiFID II en de AVG (algemene verordening gegevensbescherming).
Om ervoor te zorgen dat de SCOPE KYC Cloud portal altijd compliant is met de wet- en regelgeving werken we samen met Wijnstekers Financieel Recht om de SCOPE KYC Cloud portal regelmatig te checken. Indien nodig wordt de portal bijgewerkt om te voldoen aan de meest recente veranderingen.

Gouden combinatie

De combinatie van zowel objectieve als subjectieve risicobeoordelingen creëert een’best practice’ risicoprofiel. Op basis van dit risicoprofiel kunt u samen met uw klant bepalen welke financiële strategie het beste bij hem of haar past.

IJzersterke beveiliging

Als u kiest voor de know your customer oplossing van SCOPE kiest u voor de beste software beveiliging. Uw gevoelige cliënt informatie verlaat nooit West-Europa. Microsoft Azure slaat de informatie op in een van hun datawarenhuizen in de West-Europese regio. Microsoft Azure is ook een van de eerste hostingpartijen die compliant is met de AVG.

Interesse?

Wilt u onze SCOPE KYC Cloud-portal zelf proberen? Vul het formulier in en u krijgt een gratis proefaccount


Probeer het zelf

Geen miscommunicaties

Met de SCOPE KYC Cloud portal kunt u de cliënt gegevens terug zien als een film. Selecteer eenvoudig een datum, maand of jaar en bekijk de situatie zoals het was op dat moment.

Integreer met uw favoriete systemen

Hoewel we enkele standaard integraties hebben, kunnen we integreren met al uw favoriete systemen.

Gebruiksvriendelijke gegevensbasis voor de client

Cliënt inventarisatie zonder gedoe, met ons gebruiksvriendelijke KYC-portaal.