Naast de login voor de cliënt heeft de SCOPE KYC Cloud oplossing ook een ingang voor de vermogensbeheerder. Binnen de omgeving van de vermogensbeheerder wordt onderscheid gemaakt tussen de beheerder en de gebruikers.

De gebruikers: accountmanagers en medewerkers.

Als een gebruiker inlogt in vermogensbeheer van de SCOPE KYC Cloud oplossing wordt bij het inloggen een dashboard getoond met een grafisch overzicht van de belangrijkste beschikbare informatie zoals:

  1. Het aantal cliënten en het aantal rekeningen.
  2. Het aantal KYC-inventarisaties in bewerking.
  3. Het aantal nieuwe en ongelezen berichten.

Verder wordt een overzicht getoond van alle ontvangen berichten in chronologische volgorde. Hierdoor heeft de verantwoordelijke medewerker direct inzicht in zijn gehele cliëntenbestand en ziet direct of er actie nodig is bij een van de dossiers.

 

Het KYC-dossier van cliënt

Het overzicht van het KYC-dossier van een cliënt ziet er voor de accountmanager of vermogensbeheerder nagenoeg hetzelfde uit als voor de ingelogde cliënt. De schermindeling is bijna hetzelfde en de accountmanager kan alle onderdelen van het KYC-dossier bekijken op dezelfde wijze als de cliënt dat kan. Echter, de accountmanager of medewerker heeft nog de beschikking over extra functies zoals het kunnen terugkijken in het verleden naar de “historische situatie” of het KYC dossier op een bepaald moment in het verleden.

Historie inzien

Soms is het belangrijk om terug te gaan in de tijd voor of bij een bepaalde cliënt. Bijvoorbeeld naar de situatie zoals deze was bij het adviesgesprek van een jaar geleden. Hiervoor beschikt de SCOPE KYC Cloud oplossing over unieke functionaliteit om dit mogelijk te maken. Het is mogelijk om het cliënt dossier terug te spoelen in de tijd door op het menu/de button “Verleden” te klikken. Er kan nu een datum worden ingegeven en het KYC-dossier springt automatisch terug naar de situatie zoals die op dat moment geregistreerd was.

 

In het scherm wordt een duidelijke gele balk weergegeven met daarop informatie dat u een historische weergave van het KYC-dossier ziet.
Het feit dat de SCOPE KYC Cloud oplossing het verleden kan tonen komt door de unieke manier waarop de gegevens en mutaties worden bijgehouden. Deze geavanceerde technische opzet onderscheidt de SCOPE KYC Cloud oplossing van alternatieve aanbieders van KYC-oplossingen.