Welke technische verbeteringen bevat de nieuwste software versie en wat betekent dit voor u?

Cross browser support

Cross browser support

Dit betekent dat SCOPE 4.0 door verschillende internetbrowsers nu optimaal wordt ondersteund, zoals Safari, Chrome, EDGE en Internet Explorer.

Eenvoudig installeren van SCOPE upgrades

Speciaal voor SCOPE 4.0 is een mechanisme bedacht waarmee de SCOPE installatie door middel van periodieke patches wordt geüpgrade. Additionele modules en maatwerk worden apart geïnstalleerd. Hiermee is het eenvoudiger geworden om standaard updatus en verbeteringen uit te rollen op uw systeem.

SCOPE 4.0 onafhankelijk van Windows Scheduler

SCOPE maakt het mogelijk gebruik te maken van diverse geplande taken. Hierbij kan je denken aan het schedulen van het uitvoeren van een bepaalde selectie. Zware selecties wil je bijvoorbeeld niet laten uitdraaien tijdens kantooruren, vanwege de performance van het systeem. In het verleden (SCOPE 3.2.2) werd dit aangestuurd vanuit de Windows Scheduler. In SCOPE 4.0 is een eigen task scheduler gebouwd die onafhankelijk is van de Windows Scheduler. Het voordeel hiervan is, dat een apart SCOPE admin account niet langer noodzakelijk is. Vooral voor technische applicatie- en serverbeheerders is dit een groot voordeel.

Cross-browser samenvoegen van Word-documenten

In SCOPE 4.0 wordt voor het maken van samenvoegdocumenten, zoals brieven en offertes, gebruik gemaakt van OpenDocuments van OpenXML. Het samenvoegen van data en bestanden gebeurd hierdoor op de SCOPE server. Hierdoor is het gebruik van Active-X instellingen in de browser niet meer nodig. Het op de SCOPE server gegenereerde Word document (docx), wordt naar de client gestuurd. Het voordeel hiervan is dat nu ook cross-browser kan worden samengevoegd. Bijvoorbeeld met Chrome en Safari. Daarnaast kunnen nu ook andere tekstverwerkers, die overweg kunnen met docx, worden gebruikt.

Deze reportengine is geïntegreerd in de SCOPE software en geen third-party component, een afzonderlijke licentie voor het maken van rapporten is hierdoor niet meer nodig.

Rapportage ontwerptool standaard in SCOPE 4.0

Voorheen, in SCOPE 3.2.2, werd voor het opmaken van rapporten gebruik gemaakt van Crystal Reports (een reporting tool om rapportages in SCOPE te maken). In SCOPE 4.0 wordt hiervoor gebruik gemaakt van Telerikreporting. Deze reportengine is, in tegenstelling tot Crystal Reports, geïntegreerd in de SCOPE software en geen third-party component. Ook de ontwerptool om zelf SCOPE rapporten te maken, wordt bij de installatie van SCOPE 4.0 meegeleverd. Een afzonderlijke licentie voor het maken van rapporten is hierdoor niet meer nodig.