SCOPE ontwikkelt op dit moment een innovatieve standaard Know your Customer oplossing voor financiële instellingen op de Nederlandse markt. Deze Know Your Customer oplossing maakt het mogelijk dat op zeer gebruiksvriendelijke en efficiente wijze personen (suspect, prospects of cliënten) en medewerkers van een financiële instelling (vermogensbeheerder) informatie in profielen kunnen inventariseren, benodigd voor het vaststellen van het beleggingsprofiel en het customer boarding proces.

Unieke samenwerking tussen AMCET en SCOPE

Onderdeel van de KYC oplossing is de integratie van state-of-the-art scenario-analyse. Hiervoor is SCOPE een samenwerking aangegaan met rekenspecialist AMCET. AMCET heeft een krachtige en zeer uitgebreide rekenengine ontwikkeld voor scenario-analyse (EPI-engine). De combinatie van deze baanbrekende innovaties werd door beide partijen vol trots gepresenteerd tijdens het Know Your Customer product release event op donderdag 18 mei 2017 jl. te Amsterdam.

De EPI-engine berekent de haalbaarheid van de financiële doelstelling van een klant.

Een van de toepassingen van EPI binnen SCOPE KYC is ten behoeve van de risicobereidheidsbepaling van de cliënt bij beleggen. Op basis van – onder meer – zijn financiële doelstellingen berekent EPI verschillende scenario’s door op haalbaarheid en worden de uitkomsten op een zeer overzichtelijke en gebruikersvriendelijk manier aan de cliënt gepresenteerd. Aan de hand van deze presentatie en door de directe relatie met zijn eigen doelstellingen kan de cliënt een zeer bewuste keuze maken voor het risico dat hij bereid is te lopen met zijn vermogen. Veel beter dan met de traditionele mutliple choice vragen met beperkte keuzes.

Deze baanbrekende innovatie werd gepresenteerd tijdens het Know Your Customer product release event op donderdag 18 mei 2017 jl. te Amsterdam.

De EPI-engine berekent de haalbaarheid van de financiële doelstelling van een klant. Door gebruik van slimme algoritmes kan EPI deze berekeningen zeer snel uitvoeren. Deze snelheid stelt de KYC oplossing in staat om de haalbaarheid van tienduizenden situaties in korte tijd uit te voeren en te presenteren. Een voorbeeld hiervan is de presentatie van een matrix van verschillende looptijden en maandelijkse inleg. Op basis van deze matrix kan een cliënt een voor hem optimale mix van looptijd en maandelijkse inleg kiezen. In de traditionele systemen moet hiervoor per combinatie een aparte en tijdrovende berekening worden gemaakt.

De KYC oplossing zal de haalbaarheid van de beleggingsdoelstellingen dagelijks door de EPI-engine laten berekenen. Dit stelt het systeem en daarmee de beheerder in staat een cliënt op tijd te waarschuwen wanneer de haalbaarheid van zijn doelstellingen onder door hem geaccepteerde waarde zakt. Of – fijner natuurlijk – de cliënt te adviseren minder risico te nemen omdat de goede beleggingsresultaten tot een hogere haalbaarheid van de doelstellingen heeft geleid.

Benieuwd naar de ontwikkelingen op dit gebied? Meld u aan voor de nieuwsbrief via marketing@scope.nl.