Na de ingebruikname van de SCOPE KYC Cloud Portal bij verschillende klanten, wordt de portal nu ook bij bestaande klanten voor andere doeleinden ingezet. De basis blijft hetzelfde, de toepassing is veranderd.

Lees hier: SCOPE KYC Cloud Portal

De portal wordt ingezet door de onderwijsinstelling TU Delft waarbij potentiële studenten brochures kunnen opvragen, interesses in opleidingen kunnen aangeven en zich kunnen inschrijven voor diverse evenementen en voorlichtingsactiviteiten. Doordat studenten automatisch in de SCOPE CRM database worden opgeslagen, betekent dit een grote besparing aan administratieve lasten. Daarnaast wordt er een persoonlijk profiel gevormd waardoor er beter en gerichter advies gegeven kan worden.

Gegevens worden zoveel mogelijk op de portal bewaard, maar bij wijzigingen in bijv. persoonsinformatie, zal dit ook naar SCOPE worden doorgestuurd. Bij het inloggen op de portal zal wel een call worden gedaan naar SCOPE om de up-to-date informatie over te halen. Gegevens worden alleen door de portal bij SCOPE opgehaald, data wordt dus niet vanuit SCOPE naar de portal gepushed.

In het Cloud Portal Framework kunt u een compleet overzicht van uw klanten opvragen, inclusief complete profielen. Daarnaast is het mogelijk om de profielen als PDF-bestand te exporteren. Ook kunt u binnen het portal communiceren met uw klanten door middel van berichten. Hierdoor communiceert u op een vertrouwelijke en veilige manier met uw klanten en hoeft u geen e-mails met bijlagen te versturen, die in verkeerde handen terecht kunnen komen of in de SPAM-box. Zodra de klant inlogt op zijn eigen profiel krijgt hij de melding dat er een nieuw bericht klaarstaat. Ook krijgt hij een bericht in zijn normale mailbox met daarin de melding dat er een bericht voor hem/haar klaar staat.

Verder is het mogelijk om een snelle selectie te maken binnen het portal. Hierbij is het ook mogelijk om selectiefilters op te slaan zodat u deze de volgende keer weer kan hergebruiken. Het SCOPE Cloud Portal Framework heeft een aantal unieke eigenschappen. Zo is het portal ontwikkeld vanuit het client selfservice concept waarbij klanten hun eigen gegevens bijhouden. Hierdoor zijn alle betrokkenen altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken en wordt de juiste informatie op de juiste manier opgeslagen. Dit is meteen een belangrijk vereiste van de AVG, waarbij transparantie, integriteit en vertrouwelijkheid, gegevensbeperking en juistheid belangrijke eisen zijn.

De veiligheid van de in het SCOPE Cloud Portal Framework opgeslagen gegevens staat centraal in het ontwerp van de oplossing. Alle bij ons bekende aspecten zijn ingebouwd. Klanten kunnen kiezen voor een twee-factoren-authenticatie bij gebruik van het SCOPE Cloud Portal Framework. Wachtwoorden forceren is hierdoor niet mogelijk. Verder wordt het SCOPE Cloud Portal Framework gehost in de Microsoft Azure Cloud. De gegevens van uw klanten komen in een voor u afgeschermde partitie in het SCOPE Cloud Portal Framework.

Kortom, een hoop voordelen voor ieder bedrijf. Wilt u ook meer te weten komen over de mogelijkheden van het SCOPE Cloud Portal Framework voor uw bedrijf? Neem dan contact op met uw accountmanager!