De SCOPE KYC Cloud oplossing wordt in de Microsoft Azure Cloud gehost. De gegevens van uw cliënten komen in een voor u afgeschermde partitie in de SCOPE KYC Cloud database.

Veilig als fundament

De veiligheid van de in de SCOPE KYC Cloud opgeslagen gegevens staat centraal in het ontwerp van de oplossing. Alle bij ons bekende aspecten zijn ingebouwd. Cliënten kunnen kiezen voor een tweefactoren-authenticatie bij gebruik van de SCOPE KYC Cloud oplossing. Wachtwoorden forceren is hierdoor niet mogelijk.

Microsoft Azure

Het Microsoft Azure Cloud Platform is ISO/IEC 27001:2013 gecertificeerd. ISO 27001 is een ISOstandaard voor informatiebeveiliging. Deze internationale norm is van toepassing op alle typen organisaties. De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie. Microsoft Azure heeft zich als Cloud provider ook gecommitteerd aan de General Data Protection Regulation 2018. De in gegevens opgeslagen in de SCOPE KYC Cloud oplossing blijven in West-Europa. Er is een Microsoft Azure Cloud Datacenter gevestigd in Amsterdam en Düsseldorf. DNB heeft met Microsoft Azure overeenstemming bereikt over het opnemen van right-to-examine (right-to-audit) in standaard contracten. SMT neemt deze clausule over in de standaard leveringsvoorwaarden van de SCOPE KYC Cloud oplossing.