Vacatures

Helpdesk medewerker - full time

Wie zijn wij en wat wordt jij?

Allereerst zullen wij ons introduceren. Wij zijn SCOPE, wij zijn sinds 1987 enthousiast bezig met CRM, en nee, dat verveelt ons nog steeds niet. Wij hebben prachtige software ontwikkeld die bij een groot aantal klanten wordt gebruikt. Om onze klanten te ondersteunen in het dagelijkse gebruik en bij het oplossen van problemen hebben we jou nodig als helpdesk medewerker. In een klein team ben je vanaf dag 1 direct bezig met het ondersteunen van onze klanten.

Wat ga jij doen?

Als Helpdesk medewerker 1/2e lijn ben je breed inzetbaar. Een Helpdesk medewerker 1/2e lijn geeft ondersteuning aan klanten met vragen en zorgt voor het oplossen van storingen en problemen. Daarnaast is hij/zij vaak het eerste aanspreekpunt voor vragen en meldingen van problemen met SCOPE. Zo nodig worden deze vragen naar 3e lijn medewerkers of programmeurs doorgezet. Meldingen kunnen telefonisch, per mail of mondeling binnenkomen.

Interesse?

Stuur ons jouw onderscheidende sollicitatiebrief met foto en CV naar hr@scope.nl en maak duidelijk waarom jij onze kandidaat bent. Een test kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

Er wordt van jou verwacht dat je enthousiast en oplossingsgericht bent ingesteld. Je moet overzichtelijk en gestructureerd kunnen werken met een vlotte babbel en daarnaast goed kunnen luisteren en doorvragen waar nodig. Het is ook van belang dat jij, net als wij, gelooft in de kracht van ons product en jezelf dus ook in ons product verdiept. Binnen onze organisatie zijn wij druk aan het bouwen aan een nieuw platform. Na lancering hiervan, zal ook van je gevraagd worden in de avonden en/of weekenden te willen werken.

Eisen

Om in aanmerking te komen voor de baan als Helpdesk medewerker 1/2e lijn wordt er van jou verwacht dat jij:

  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur in de richting van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT).
  • Indien een gewenste opleiding niet is afgerond dient er minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie opgedaan te zijn.
  • Persoonlijke interesse in en kennis van computers / webservices / websites (IIS) Kennis van / Javascript / SQL Server is een pré.
  • Kennis en interesse van/in CRM