Ontdek de Know Your Customer oplossing voor de Nederlandse markt

SCOPE ontwikkelt speciaal voor financiële instellingen in Nederland een generieke Know Your Customer oplossing. 

Gebruiksvriendelijke cliënt inventarisatie

Maak een professionele indruk en zorg dat uw prospects en clienten op een snelle en eenvoudige wijze het inventarisatieproces kunnen doorlopen. Een gebruiksvriendelijke user interface is hierbij essentieel, zowel voor het invoeren als het tonen van het overzicht van vastgelegde gegevens. Doordat actualiteit van gegevens wordt bijgehouden worden zowel uw client als de vermogensbeheerder er via notificaties en alerts op gewezen dat gegevens bijgewerkt dienen te worden. Daar waar mogelijk worden gegevens automatisch (aan)gevuld of ingelezen.

Intelligente risicobereidheidsbepaling

Maak kennis met de state-of-the-art scenario-analyse functionaliteit binnen de Know Your Customer oplossing voor een unieke manier van risicobereidheidsbepaling. De EPI-engine berekent de haalbaarheid van de financiële doelstelling van een klan. De KYC oplossing zal de haalbaarheid van de beleggingsdoelstellingen dagelijks door de EPI-engine laten berekenen. Dit stelt het systeem en daarmee de beheerder in staat een cliënt op tijd te waarschuwen wanneer de haalbaarheid van zijn doelstellingen onder door hem geaccepteerde waarde zakt.

Type gebruikers

De KYC oplossing kent verschillende gebruikers. SCOPE is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van de applicatie, en geeft u licenties. De vermogensbeheerder die de KYC oplossing in gebruik neemt, wijst één of meerdere functioneel beheerders aan. De functioneel beheerder(s) kan cliënten aanmaken uit uitnodigen om gebruik te maken van de software en accounts aanmaken voor overige medewerkers van de vermogensbeheerder die met, voor of namens een client/prospect toegang tot de gegevens en/of dashboard nodig hebben. De cliënten en prospects hebben toegang tot hun eigen gegevens en kunnen deze aanpassen.

Klaar voor MiFID II

Door de introductie van MiFID II in 2018 en de stijgende kosten die daarmee gepaard gaan is er een toenemende druk ontstaan op het businessmodel van vermogensbeheerders. SCOPE marketing technology b.v. is in januari gestart met een co-creatie traject voor het ontwikkelen van een Know Your Customer oplossing voor vermogensbeheerders die voldoet aan MiFID en MiFID II. Is uw organisatie al klaar voor MiFID II?

Bekijk uw klantdossier als een film

Houd grip op de voortgang van het inventarisatieproces met behulp van overzichtelijke dashboards en notificaties. Of wilt u terug naar een situatie in het verleden? Door de unieke manier van registreren is het mogelijk uw klantdossier als een film terug te spoelen naar een scene uit het verleden.

Veiligheid voor alles

Financiële gegevens zijn vertrouwelijk. Alle gegevens worden verwerkt volgens de regels van Wet Bescherming Persoonsgegevens. De gegevens worden opgeslagen in een beveiligd datacenter in Nederland, die 24 uur per dag wordt bewaakt en voldoet aan verschillende normeringen zoals ISO/IEC 27001. De opgeslagen gegevens worden dagelijks veiliggesteld door een back-up schema. Ook wordt de verbinding beveiligd (SSL) en worden er regelmatig veiligheidstesten uitgevoerd.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een no-nonsense KYC oplossing die makkelijk werkt en volledig voldoet aan de wet- en regelgeving van MiFID en MiFID II, ontwikkeld door (juridische) experts op het gebied van KYC, getest door beroepsprofessionals.