Blog

SCOPE KYC Cloud Portal; integratie met andere systemen

De meeste vermogensbeheerders maken gebruik van één of meerdere systemen waarin cliëntgegevens zijn opgenomen. Vaak zijn dit portfolio of portefeuille management systemen, soms een CRM systeem of een backoffice systeem. Als je voor het Know Your Customer proces gebruik wil maken van ondersteunende tooling, hoe zorg je ervoor dat er geen eilanden met cliëntdata ontstaan en dat de cliëntdata accuraat en actueel is in alle systemen?

Het antwoord hierop is vrij simpel, namelijk: zorg dat je gebruik maakt van de SCOPE KYC Cloud Portal. In deze blog ga ik wat dieper in op hoe de SCOPE KYC Cloud integreert met andere systemen en welke voordelen dit biedt voor de algehele kwaliteit van de cliëntgegevens in uw organisatie.

Starten met een initiële import van cliëntgegevens

Het is mogelijk om te starten met de SCOPE KYC Cloud Portal op basis van een initiële import van cliëntgegevens. Of de vermogensbeheerder dit wil doen hangt af van een aantal factoren waaronder:

  • Is er een systeem in gebruik waaruit een export van cliëntgegevens gemaakt kan worden?
  • Zijn de gegevens kwalitatief goed genoeg om de inspanning te rechtvaardigen?

Indien er CRM/portfolio systemen in gebruik zijn is een initiële import meestal noodzakelijk om een goede mapping te krijgen tussen het dossier van de cliënt in de SCOPE KYC Cloud Portal en de bestaande systemen.

SCOPE KYC Cloud Portal leidend voor cliëntdata

De SCOPE KYC Cloud Portal is uitgerust met allerhande hulpmiddelen om de kwaliteit van de cliëntgegevens zo goed mogelijk te krijgen en te houden. Deze hulpmiddelen omvatten onder meer:

  • Invoercontroles (namen, correct gebruik hoofdletters, etc.)
  • Automatische adres controles, invoer en opmaak schrijfwijze adres
  • Koppeling met Vicard bedrijven & contactpersonen database voor invoergemak en controles
  • Self Service – cliënt login. De cliënt kan zelf gegevens onderhouden, wat de accuraatheid verbetert
  • Inlezen van pfd documenten : een voorbeeld hiervan is een KvK uittreksel van een bedrijf. Alle gegevens worden door de SCOPE KYC Cloud Portal automatisch uitgelezen en in de correcte velden ingevuld. Het uitlezen en importeren van .pdf documenten is op diverse plaatsen in de oplossing verwerkt.

Dit betekent dat de SCOPE KYC Cloud Portal over de kwalitatief beste en meest accurate cliëntgegevens beschikt en dat dit ook de plek is waar deze gegevens door de vermogensbeheerder en de cliënt onderhouden worden. Dit maakt het logisch om de SCOPE KYC Cloud Portal leidend te maken voor het deel van de cliëntgegevens wat hierin geregistreerd wordt.

Goede integratie is key

Het leidend maken van de SCOPE KYC Cloud Portal is alleen mogelijk indien de cliëntgegevens dan vervolgens ook in andere systemen worden bijgewerkt. Om dit mogelijk te maken beschikt de SCOPE KYC Cloud Portal over een standaard export van de cliëntgegevens, welke geschikt is om verwerkt te worden in andere systemen. De vermogensbeheerder bepaalt zelf wanneer en hoe vaak de synchronisatie plaatsvindt. Hoe de verwerking in het andere systeem plaatsvindt verschilt per systeem en zal door de leverancier van het andere systeem verzorgd moeten worden.

Het is in het belang van de SCOPE KYC Cloud Portal dat deze integratie goed functioneert, daarom heeft SCOPE actief samenwerking gezocht met leveranciers van portfolio- en CRM oplossingen om de integratie tot stand te brengen en op deze wijze een geïntegreerde totaaloplossing te kunnen bieden aan vermogensbeheerders.

De SCOPE KYC API

Technisch gezien wordt de integratie met SCOPE KYC verzorgd via een zogenaamde API. Deze API voor SCOPE KYC is volledig gedocumenteerd en de werking hiervan kan ingezien worden via de link https://portal.knowyourcustomer.nl/api-docs/ .

Het is uiteraard van belang dat integratie op een veilige manier en met inachtneming van de AVG privacy verordening plaatsvindt. SCOPE marketing technology b.v. besteedt veel tijd en aandacht aan dit compliance stuk, altijd met het belang van uw klant centraal.

Résumé

Om het kort samen te vatten heeft de SCOPE KYC Cloud Portal dus meer te bieden dan een solide oplossing voor het KYC proces en dossier. De oplossing zorgt voor een algehele verbetering van de kwaliteit van de cliëntgegevens in al uw systemen en draagt hiermee bij aan de professionaliteit van uw uitstraling en het vertrouwen van cliënten in uw organisatie.

Meer weten over de SCOPE KYC Cloud Portal? Ik ga graag het gesprek met u aan, stuur me een email of bericht via LinkedIn of kijk op www.scope.nl.

Geschreven door: Bas van der Veer, KYC Expert bij SCOPE marketing technology b.v.

Vorig artikel